joi, 26 mai 2016

Uzina termoelectrică Midia S.A. a fost dotată recent cu o sirena de alarmare industriala

   Uzina termoelectrică Midia S.A. a fost dotată cu o sirena de alarmare industriala, furnizată de Amro Electronic Grup. Sirena poate fi declanşată la comandă manuală în momentul în care există un pericol: incendiu, cutremur sau alte calamităţi. Astfel a crescut gradul de siguranţă al uzinei – ea se poate proteja mult mai bine împotriva unor posibile evenimente neplăcute.
   

   Uzina termoelectrică Midia S.A. s-a înfiinţat în anul 2001, prin desprinderea Centralei Electrice şi Termice Midia - Navodari din Sucursala Electrocentralei Constanţa.
   
   Ca obiect de activitate are producerea, transportul si distributia energiei termice. Principalele produse distribuite sunt: apa fierbinte, aburul de 17 şi de 36 de bari şi apa demineralizată.
   
   În urma unui studiu de fezabilitate realizat la sfârşitul anului 2010 s-a ajuns la concluzia că uzina ar trebui dotată cu tehnologii moderne, care să asigure un echilibru între cererea de energie a consumatorilor din zonă şi resursele pe care uzina le pune la dispoziţia acestora prin staţia proprie de 110 Kv. Concluzia a fost necesitatea unei investiţii locale de tip BrownField.

   
   În acel studiu de fezabilitate se spunea că impactul unui astfel de proiect ar fi mare, s-ar consolida poziţia uzinei ca principal producător de energie electrică şi termică în zonă. Societatea ar putea să îşi pună din nou în funcţiune anumite instalaţii care momentan sunt dezafectate. Ea ar putea să producă energie electrică şi termică la nişte preţuri foarte bune. Şi, un lucru care nu este deloc de neglijat, ea şi-ar menţine personalul actual, nemaifiind nevoită să-l concedieze datorită restrângerii activităţii.

   
   Achiziţionarea unei sirene de alarmare industriala este un pas important pe care uzina l-a făcut în procesul de dotare cu tehnologii moderne.

.

.