marți, 11 septembrie 2012

Alarmarea industriala – informatii introductive

Alarmarea industriala se refera la instalarea unor sisteme de avertizare sonora in interiorului fabricilor, uzinelor s.a.m.d. care in caz de pericol au rolul de a evacua in conditii de siguranta angajatii dintr-o incinta.

Sistemele de alarmare industriala se pot imparti in doua mari categorii:
-         sisteme de alarmare cu fir;
-         sisteme de alarmare radio;
sisteme de alarmare in fabrici by amro electronic grup

In cazul alarmarii fara fir , transmisia se face in banda "Narrow Band" sau prin GSM, cu dispecerat, in cazul in care distanta dintre punctul in care s-a instalat sistemul de alarmare si dispecerat este mai mare de 3 km.

In functie de specificul fiecarei aplicatii se recomanda anumite produse cu caracteristici care sa raspunda nevoilor spatiului vizat, de exemplu in fabricile ce prezinta risc crescut de explozii legea impune instalarea unor sirene antiex. Aceste sirene sunt special concepute pentru instalarea in  rafinarii, statii de stocare a petrolului sau a gazelor deoarece au capacitatea de a rezista incendiilor, ele putand emite semnale sonore in astfel de conditii.

Pe langa sirenele antiex, mai exista sirene acustice unidirectionale/omnidirectionale, aceasta caracteristica se refera la unghiul difuzarii semnalelor acustice, de exemplu, SENTINELLA 360G, marca LA Sonora (Italia) este o sirena electronica ce difuzeaza sunetul omnidirectional la 360 grade.
Sirenele pot fi monofazice sau trifazice, sirene electronice (SAT5T - sirena electronica cu 5 tonalitati, IP 55, 12 - 24 V ca/cc, consum 4 W) ori sirene electromecanice (MS20 - 450W, acopera cca 1000 m (1 km), 1 tonalitate, IP44 banda frecventa 580Hz ,  alimentare 230V, dotata cu calota de protectie montaj vertical exterior).

!Retineti: consultati un specialist in sisteme de alarmare atunci cand alegeti produsele.
!!Produsele sa fie in conformitate cu legislatia in vigoare, de exemplu in  cazul mediilor cu potential exploziv, sistemul instalat trebuie sa respecte standarde ANTIEX: CENELEC  EN 50014 - EN 50018; Eex-d IIC T6 si Eex-d IIC T5/T6.

Pentru informatii privind alarmarea industriala, consultanta& recomandari, ne puteti contacta la telefon 021-330.36.69, 0745-097.264, vanzari@amro.ro, www.amro.ro, AMRO Electronic Grup, importator sisteme de alarmare civila si industriala, marca La Sonora, Italia.

.

.